VINYA NOVA (COLLBATÓ) - ALBARDA - VINYA NOVA

Distància recorreguda: 9,28 quilòmetres 
Altitud mín: 466 metres, màx: 1.174 metres
Desnivell acum. pujant: 795 metres, baixant: 823 metres
Grau de dificultat:    senderisme moderat
Temps:   4 hores 46 min. (incloent totes les parades) 
Data:  febrer 20, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí

Tipus d'itinerari:   l'única dificultat que hi ha és pujar l'Albarda Castellana on hi ha que flanquejar
una mica i després grimpar uns tres metres amb l'ajuda d'una corda. Si descartem això podríem dir que el
recorregut és fàcil encara que amb desnivell.


Temps parcials:
- de la Vinya Nova a l'inici del Camí dels Francesos   20 min.
- Camí dels Francesos (pujada)                               1h. 50 min.
- de La Pinassa a dalt de l'Albarda Castellana           15 min.
- de La Pinassa a l'inici del Camí del Pont                 25 min.
- Camí del Pont fins la Vinya Nova                           1h. 25 min.


Aparquem el cotxe a la Vinya Nova, on hi ha un restaurant i una gran zona d'aparcament. 




Ens equipem per caminar i agafem el camí cap a l'esquerra en direcció a El Bruc.



Anem caminant per una pista força ampla fins que trobem un camí senyalitzat amb un poste a ma dreta i que es comença a endinsar dins del bosc. Aquest és el camí dels francesos.



Anirem seguint el curs d'una riera i, de mica en mica, anem guanyant alçada. Trobarem un petit replà on podrem descansar (ens trobem al pla de les bruixes).
Ja comencem a veure com els conreus de la Vinya Nova comencen a fer-se petits.



La pujada continua i aviat arribem a una cruïlla de camins on hauríem de seguir recte, però ens desviem a l'esquerra per anar a veure unes vistes immenses. Estem al Coll de l'Ajaguda (també dit Bassal dels gats). Si mirem cap al Nord veurem la canal del migdia, mentre que al sud tenim els plecs del llibre, això si la boira us ho deixa veure.





Reculem fins retrobar de nou el camí d'abans, ja que el nostre destí es pujar cap a la zona de l'Albarda i St. Jeroni. S'han  d'anar seguint les marques blanques i grogues.
Si continuéssim pel camí que surt del coll aniríem cap al Portell del Migdia.
El camí continua pujant i aviat ens plantem a sota del Camell de St. Jeroni on tenim una primera bifurcació de camins, nosaltres hem de continuar a la dreta.
De seguida trobarem una altra bifurcació, on veurem una petita pedra retolada amb un P.M i marques blanques-grogues. Aquesta indica anar cap a l'esquerra. Si seguíssim aquesta ruta ens portaria a envoltar el Camell i anar a  trobar el camí al Portell del Migdia.




Nosaltres haurem d'anar a la dreta, pel mig d'un bosc atapeït, on trobarem tant marques de color blanc-groc com d'altres de carabasses.
Aviat arribem a la fi d'aquest camí i ens trobem amb un encreuament de camins. Aquest lloc és diu la Pinassa.
El camí de l'esquerra ens porta al peu de la Miranda de St. Jeroni, on si volem pujar fins dalt, ens esperen més de 200 escales.
El camí d'enfront ens permet arribar al camí nou de St. Jeroni i és el que porta de la Miranda al Pla de les Taràntules. A la dreta tenim el camí que puja a l'Albarda Castellana i és el monòlit que tenim al davant nostre. Aquest és el cim més alt de la comarca del Baix Llobregat: 1177 m.
Fem llavors aquest camí seguint unes marques rodones de color blau.
No és un camí que presenti excessives dificultats tret d'una petita desgrimpada i un altre tram, arribant ja al cim, on haurem de fer servir una corda per superar uns 3 m. de desnivell, però nosaltres vam trobar la roca ben molla, degut a la pluja de la nit anterior, i vam haver d'improvisar alguna solució d'emergència.




Un cop superat aquest darrer tram de corda ja serem al cim on trobarem un petit pessebre dins d'una caixa d'acer i metacrilat.




Fetes les fotos de rigor hem de desfer el camí fet fins arribar a les Pinasses i baixar a buscar el camí nou. A no ser que volguéssim pujar St. Jeroni, doncs ja heu vist que el teniu al davant mateix.
Per baixar tirem pel camí nou en direcció al Monestir pel Pla dels Ocells.





Al cap de poc deixem un camí a l'esquerra que baixa al Monestir pel Pla dels Ocells (que és el que connecta amb les escales dels pobres). Nosaltres anem cap a St. Joan, i em d'anar vigilant, doncs aviat hi ha una drecera a la dreta, senyalitzada amb una fita, on hi ha l'inici del camí del Pont, que baixa fins la Vinya Nova.




Ara sols ens queda baixar i no perdre el camí, on ens guiarem per fites i de vegades marques blanques.
Anirem trobant alguna que altre desviació. La primera, a la dreta, ens portaria de nou al camí dels francesos passant pel Bassal de la Sajolida, i la segona a l'esquerra ens portaria al Coll dels Pollegons. Nosaltres sempre seguim pel dret per l'anomenat camí del Pont.
Passarem a tocar la canal de l'Ermità Mort, que si la volguéssim fer, ens caldria portar equipament.
Al cap d'una estona arribem al fons del barranc, on aquest guanya amplada i perd verticalitat. Ja estem aprop de l'aparcament de la Vinya Nova. Baixem uns 100m. per aquest barranc i trobarem un altre camí que surt del llit i està fitat, tot just a ma dreta.
L'agafem i ens deixarà en pocs minuts a l'aparcament.







Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:
TRACK GARMIN


També ho podeu fer aquí:





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada