Sta. Cecília - Gorra Frígia - Canal St. Jeroni

Distància recorreguda:  12,46 quilòmetres 
Altitud mín: 671 metres, màx: 1.184 metres
Desnivell acum. pujant: 963 metres, baixant: 902 metres
Grau de dificultat:    grimpada difícil
Temps:   6 hores 54 min. (incloent totes les parades) 
Data:  febrer 27, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí

Material:  portar casc. Recomanable també armés i baga d'ancoratge. 
                Si es vol rapelar una corda de 40m.
Tipus d'itinerari:   el camí és fàcil fins que ens decidim a pujar la Gorra Frígia.
                              Aquí la grimpada és moderada, però tenim l'ajuda de cadenes i cordes.
                              Després la baixada per la canal de St. Jeroni és grimpada de dificultat baixa (si
                              prescindim del tram final de cadenes), tot i que en algun tram hem de parar força atenció.

ATENCIÓ:  la Gorra Frígia ha estat totalment desequipada 
                 (febrer del 2014).

Temps parcials:
- de Sta. Cecília al peu de la Gorra Frígia (camí de St. Jeroni)    2h 30 min.
- pujada a la Gorra Frígia                                                        40 min.
- del peu de la Gorra Frígia a l'inici de la Canal de St. Jeroni       45 min.
- Canal de St. Jeroni (baixada)                                                1h.
- del final de la Canal de St. Jeroni a Sta. Cecília                       20 min.



Deixem el cotxe a Sta. Cecília des d’on iniciarem la marxa. 




 Passada la corba de la carretera

(en direcció al Monestir) surt un camí que puja (marques vermelles i blanques) per anar a buscar el camí de l’Arrel que el trobarem de seguida i l’agafarem cap a l’esquerra. No hem de deixar aquest camí en una bona estona.

Passarem per sota del Cavall Bernat. Més endavant gaudirem d’unes bones vistes d’aquest monòlit.
Ens trobarem amb un desviament a l’esquerra per anar a la Santa Creu. Una mica més endavant passarem pel costat d’una porta de reixa, i al cap de poc veurem el desviament, a la dreta, per anar a l’ermita-refugi de St. Benet. Nosaltres hem de seguir cap al Monestir.

















Al cap d’uns deu minuts arribarem a la plaça de Sta Anna on ens trobem que podem baixar cap al Monestir, anar cap a St. Jeroni o anar cap a St. Joan. Seguirem aquest últim.
Pel camí travessarem una canal on veurem el Monestir abaix.
Una mica més endavant, a la regió de Santa Magdalena, tornem a trobar una altra indicació on ens indica el camí per tornar a Santa Anna, un altre per anar al Pla del Ocells i el que agafarem per anar en direcció a St. Joan.
Poc després trobem una desviació a la dreta que agafarem per estalviar-nos d’arribar al funicular de St. Joan i que ens portarà al camí Nou de St. Jeroni que seguirem en direcció a St. Jeroni.
Al cap de poc veurem el desviament que va a Santa Magdalena i aviat ja ens trobarem al peu de la Gorra Frígia on veiem que hi ha uns tres graons de pedra i per sobre la canal.
Pugem pel camí boscós que surt des d’aquí. Al cap de poc una estreta cadena ens ajudarà a fer un flanqueig per, després, seguir pujant cap amunt.
 Arribem al coll format per la Magdalena superior (esquerra) i la Gorra Frígia (dreta), on trobarem una cadena que ens ajudarà a pujar fins a un llarg passamà per flanquejar la paret.
 Ens enfilem per un parell de tram de cadenes i arribem a un nou replà on hi ha una gran cavitat formada per una llastra ajaguda. 
Pugem ara per unes cadenes i cable d’acer per arribar a una balconada. 






Aquí hem de seguir un camí que surt per la dreta que voreja uns matolls i ens porta de nou a un altre tram de cadenes força vertical.
(ATENCIÓ: ens han informat, 30 novembre de 2013, que aquest tram de cadena i cable de vida ha desaparegut. Tingueu-ho present si hi voleu pujar.)








Acabat el tram de cadenes nomes queda caminar una mica cap al cim on trobarem amb una gran creu de ferro i unes vistes impressionants.





El descens el farem desfent el mateix itinerari aprofitant les mateixes instal.lacions i anant amb molt de compte. Si es vol es podria rapelar (corda de 40 metres) amb les reunions equipades amb anelles i químics.
Arribem de nou al camí Nou de St. Jeroni i girem a l’esquerra, passant per sota la Gorra Frígia, en direcció a St. Jeroni.
Arribem a l’ermita de St. Jeroni i per la dreta surt un camí que puja una mica i gira de nou cap a la dreta on trobem un pal de ferro. Una mica més amunt ja veiem la torre dels cables elèctrics per on surt la canal de St. Jeroni. Des d’aquí veiem la torre de comunicacions del mirador del Moro.

















Baixem per un tram boscós (marques vermelles) amb forta pendent.















Al cap d’una estona la canal és rocosa. Trobem algun passamà. Passada una torre elèctrica trobem un tauló de fusta amb graons i una corda que ens ajudaran a baixar. Tot seguit per la dreta hi ha un altra passamà per fer un flanqueig.
Ara podem anar cap a l’esquerra per agafar un camí que ens portarà a la Font de la Teula o podem seguir baixant per la canal rocosa. Si seguim aquesta opció, al cap de poc ens trobem amb unes cadenes que ens ajudaran a baixar fins a la Font que ens portava el camí.
Agafem ara el camí que va per la dreta i ja veurem, al cap de poc, el desviament que ens porta a Santa Cecília que és des d’on hem sortit.
Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:
TRACK GARMIN


També ho podeu fer aquí:




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada