CANAL DE L'ERMITÀ MORT pujant pel Camí del Pont

Distància recorreguda: 401 quilòmetres 
Altitud mín: 460 metres, màx: 803 metres
Desnivell acum. pujant: 400 metres, baixant: 400 metres
Grau de dificultat:      ràpel moderat
Temps:  4 hores 35 minuts (incloent totes les parades)
Data:  desembre 06, 2015
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Material:  dos cordes de 30 metres o una de 60 metres, casc, arnés, bagues d'ancoratge, davallador                              (rapelador) i bloquejador.
Tipus d'itinerari:  La pujada fins la Cova de la Murdela és per camí normal.
                              La baixada per la Canal de l’Ermità Mort és per fer rapelant, on el ràpel més llarg
                              és d’uns 20 metres.

                              
Temps parcials:  
- del parking de la Vinya Nova a la Cova de la Murdela                   1h. 20 min.
- de la Cova de la Murdela a l’inici de la Canal de l’Ermità Mort             3 min.
- baixada per la Canal de l’Ermità Mort fins al Camí del Pont           1h. 15 min.
- continuar baixant per la canal fins al Pont                                            50 min.
- del Pont al parking de la Vinya Nova                                                   30 min . 
Important de saber que la Canal de l'Ermità Mort no es permet fer el descens de l'1 de gener al 31 de juny.


Sortirem de l’aparcament de la Vinya Nova. 


Anirem a l’aparcament de més a baix i agafarem la pista que va cap a les muntanyes de Montserrat tot deixant el restaurant i les seves terres a la nostra esquerra.


Passem una tanca per bestiar i trobem una desviació. Nosaltres anirem cap a la dreta per un camí que entra a dins del bosc.
Arribarem al final d’un torrent, ja molt planer, on trobem una gran fita. És el Torrent del Pont.


El travessem per continuar amb el camí. De tant en tant trobem marques de pintura blanques.
De seguida arribem a una desviació. Anirem cap a l’esquerra.
Ara el camí comença a enfilar-se.
Al cap d’una estona podrem veure la gran roca del Pont. Una mica més endavant un corriol a l’esquerra baixa cap allà. Per aquí pujarem una vegada acabada la baixada per la Canal de l’Ermità Mort.
Continuem pel camí que portàvem. Una mica més endavant el camí travessa la Canal de l’Ermità Mort. Hi ha molts llocs que donen per acabada la canal aquí.
Nosaltres continuem pel camí que anirà pujant en força.
Al cap d’una estona arribarem a una desviació en forma de Y. Aquí deixem el camí principal i agafem el caminet de la dreta. Podem trobar alguna marca de pintura vermella.

  Desviament. Anem cap a la dreta  
Travessarem un torrent i al cap de poc arribarem a la Cova de la Murdela que queda una mica amagada a la nostra esquerra.



Després de la visita de la Cova seguim pel camí que portàvem tot travessant una gran llesca de roca i arribem a un torrent. Aquí comença la nostra baixada per la Canal de l’Ermità Mort.
Baixem per al canal, superem un ressalt, i al cap de poc en trobem un de més vertical, d'uns sis metres, que haurem de rapelar. Per fer-ho tenim un parabolt a la nostra esquerra amb una xapa i un maió. Està una mica amagat i sembla que quedi una mica exposat.

  On està el parabolt  
Seguidament trobarem un altre ràpel, aquest d'uns 12 metres, equipat amb una reunió amb anella.



Superat això seguim baixant per diferents ressalts que es van tornant força polits. En superarem un amb l'ajuda d'un tronc encastat que evitar sucar els peus a una petita marmita amb aigua.



Seguim baixant, el camí es fa més estret, i arribem a una reunió per fer un espectacular ràpel d'uns 37 metres. El podem fer  en dos tirades, una de 20 i l'altre de 17.
La primera sortida és molt dreta i impressiona una mica si no hi estàs gaire acostumat. 


  Primer tram  
El ràpel és molt dret i arriba a una marmita amb aigua on, just  a sota, veiem que hi ha una reunió amb anella per fer el segon ràpel, també força dret.

  Segon tram  
Seguim baixant una mica i trobem uns grans blocs i un ràpel d'uns 8 metres on trobem la reunió a la nostra la dreta i una mica amunt.



Passat aquest tram seguirem baixant i arribarem a una zona més planera i boscosa que enllaça amb el camí del Pont on trobem una gran fita.


Aquí hi ha molta gent que dona per acabada la baixada per la Canal de l’Ermità Mort, però nosaltres continuarem baixant pel torrent una estona més.
Travessem el camí i seguim baixant pel torrent. Aquest tram la baixada és una mica més complicada. És anar desgrimpant tot buscant el camí més senzill. En el primer tram anirem per la dreta.

  Hem baixat per la dreta, l'esquerra de la foto  
Més endavant trobarem com uns rocs que fan com una cova. Aquí podem baixar per la dreta, per ficar-nos dins la cova i llavors baixar per l’esquerra per tornar a anar cap a la dreta. És un tram una mica delicat.



  El que acabem de baixar  
Continuem baixant una mica més i tornem a trobar uns altres grans rocs amb uns salts alts i verticals. Aquí a la nostra esquerra trobem un arbre equipat amb un cadena per baixar rapelant per un lloc una mica estret. El ràpel és d’uns 11 metres.




Aquest ràpel ens deixa en una cova molt curiosa.




Baixem de la cova i agafem un camí força herbós. Uns passos més endavant, anirem cap a la dreta intentant seguint el camí entre esbarzers i arribem al Torrent de Sajolida, just on arriba a la gran roca del Pont.

  El Pont  
Aquí donem per acabada la baixada per la Canal de l’Ermità Mort.
Podríem travessar per sota la roca del Pont i continuar baixant pel torrent, ara amb el nom del Torrent del Pont, però si ho volem fer hem de demanar permís al Patronat.
Nosaltres, abans de travessar la roca del Pont, agafem un camí que va cap a l’esquerra i que s’enfila amunt fins arribar al camí del Pont. Aquí l’agafem cap a la dreta per seguir baixant, ara ja per camí conegut, ja que l’hem fet de pujada.
Arribarem a una petita desviació on anirem cap a la dreta per seguir baixant per un caminet.

Una vegada a baix travessarem el Torrent del Pont i arribarem a la Vinya Nova per donar per acabada la sortida.



Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:









0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada