TOSSA PLANA DE LLES

Distància recorreguda: 12,04 quilòmetres 
Altitud mín: 1.951 metres, màx: 2.916 metres
Desnivell acum. pujant: 950 metres, baixant: 950 metres
Grau de dificultat:      senderisme moderat
Temps:  7 hores (incloent totes les parades)
Data:  31 octubre 2021
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Tipus d'itinerari:  camí. Des del cim, per arribar a l’estany d’Orri
pot ser una mica perdedor. S’han d’anar seguint les fites i una mica
per intuïció. Recomenable portar el track.                               Temps parcials:  

- de l’aparcament  al refugi de Pradell                     55 min.
- del refugi de Pradell al cim de la Tossa de Lles    2h. 40 min.
- del cim de la Tossa de Lles a l’estany d’Orri         2h.
- de l’estany d’Orri a l’aparcament                           35 min.  


  Aparcament  

Sortim de l’aparcament de l’estació d’esquí nòrdic on hi ha el refugi Cap del Rec.
No hem d’arribar al refugi. El camí surt pel costat dret de les edificacions de l’escola d’esquí.El camí està marcat amb les marques de pintura blanca i vermella. Hem de seguir el camí marcat com a número 18, en direcció al Pradell.

El camí és força planer i va per dins del bosc.  Trobarem alguna desviació per anar a l’estany de l’Orri que no agafarem. Nosaltres sempre hem d’anar cap a l’esquerra i seguint el número 18.Quan arribem a uns prats ja podrem veure a sobre el refugi del Pradell. Portem, més o menys, una hora de camí.


Passem pel costat del refugi i seguim amunt fins arribar a una pista on trobem una taula informativa de les muntanyes que tenim al davant.La pista cap a la dreta tornaríem a l’aparcament d’on hem sortit. O sigui que anem cap a l’esquerra, però de seguida trobem un camí amb una indicació que s’enfila amunt cap a la dreta.  Ara seguirem el camí marcat amb el número 19 fins a dalt de tot del cim.Comencem a pujar per un camí una mica rocós i arribem a les planúries. Hem de seguir tot recte. No veiem el cim, tot i que ho sembli. El que si veiem al nostre costat esquerre és el Pic de Setut.  El nostre cim sembla que el tinguem una mica cap a la dreta on es veu un munt de rocs, però no, queda just davant nostre.

Seguim pujant amunt i arribem a la Tossa Plana de Lles.


Les vistes que tenim aquí són espectaculars. Tot el Cadí, cims d’Andorra, la Pica d’Estats, el Puigmal, el Canigó, i si anem cap a la dreta per la carena, els estanys de la Muga.Sortim del cim dirigint-nos cap als rocs que veiem a la dreta. 

Baixarem una mica per la dreta per sortejar millor els rocs. Hem d’anar a l’altre costat on veurem que hi ha una esplanada.


Quan arribem a l’esplanada, ens dirigirem endavant cap a uns altres munt de rocs que tenim al davant.

Des d’aquí ja podem veure una mica el recorregut que haurem de fer. Haurem de baixar cap a l’esplanada aïllada que tenim al davant i llavors anar cap a la dreta a buscar l’estany d’Orri.

Anem baixant intentant seguint fites. Com he dit hem de baixar en direcció a l’esplanada, o sigui, més o menys recte avall.
Quan arribem a l’esplanada anirem cap a la dreta. 

Aquest potser el tram més dificultós de seguir el camí. El camí entra a dins del bosc. Hem d’anar seguint fites. Si portem el track molt millor. Trobarem una torrentera que anirem baixant, tot seguint les fites, i arribarem a l’estany de l’Orri que ens quedarà a la dreta.
Ens acostem a l’estany, però després haurem de tornar pel mateix lloc per seguir el camí que portàvem. El lloc no es pot descriure en paraules.


Tornem a reprendre el camí i veiem que està marcat amb el número 21.


Seguint avall arribarem a una pista. La travessarem i seguirem avall. 


En uns quinze minuts ja serem a l’aparcament des d’on hem sortit.

Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:

TRACKGARMIN

 

O també ho podeu fer aquí:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada