CANAL DEL NINET


Distància recorreguda: 3,81 quilòmetres 
Altitud mín: 698 metres, màx: 1.051 metres
Desnivell acum. pujant: 324 metres, baixant: 324 metres
Desnivell de la Canal del Ninet: 120 metres
Grau de dificultat:      grimpada molt difícil
Temps:  3 hores 40 min. (incloent totes les parades) 
Data:  març 29, 2013 / setembre 22, 2013
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Material:  casc, arnés i bagues d'ancoratge.
Tipus d'itinerari:   la gran dificultat de la canal del Ninet està en dos trams on has de
                               tirar de força de braços.   

ATENCIÓ!!: aquesta canal ha estat totalment desequipada  
  Recorregut  

  Detall d'una part del recorregut  

Temps parcials:  
- de Can Maçana a l'inici de la Canal del Ninet                                   40 min.
- pujar per la Canal del Ninet                                                                  1h.
- del final de la Canal del Ninet a La Portella                                       45 min. 
- de La Portella a Can Maçana                                                           30 min.   Aparcament de Can Maçana  
Sortirem de l’aparcament de Can Maçana en direcció al Monestir de Montserrat.
De seguida arribem a un primer desviament amb un pal indicador. Nosaltres seguirem cap a l’escquerra seguint en direcció al Monestir.Més endavant en trobarem un altre i continuem en la mateixa direcció.Passarem una tanca de fusta i arribarem al Collet de Guirló on hi ha un pal indicador.

Aquí veiem dos camins molt ben definits. El de la dreta que va al Refugi Vicenç Barbé, que és per on tornarem, i el de l’esquerra que va cap al Monestir.
Entre mig dels dos camins, mirant cap al Ninet, veiem un corriol. Pujarem per aquí.Al cap de poc grimparem una mica cap a l’esquerra i anirem arran de la vora on veiem una gran biga de ferro que utilitzen els escaladors.Una mica més endavant entrem a dins d’un bosquet i ens hem de decantar cap a la dreta per on veiem el camí més fàcil. Aconsellem aquí seguir el track.
Arribarem a un camí més ben marcat que puja cap a les parets on anem. Aquest camí comença a enfilar-se de valent fins a tocar la paret.
Ara hem de vorejar la base de la paret cap a l’esquerra pel corriol molt ben definit fins trobar una corda, per on comença la pujada cap a la Canal del Ninet.Pugem per aquest tram de corda, no gaire llarg, però força vertical. Els braços hauran de tibar una mica aquí.
La corda ens deixa en un arbre i haurem de pujar uns tres metres més fins arran de paret. Ben enganxats a la paret seguim cap a l’esquerra. Primer pujarem una mica per després baixar i arribar a un zona molt oberta on veiem unes cintes lligades a algunes alzines que pugen per una canal oberta.  Vist des de dalt  
Seguint les cintes, flanquegem cap a la dreta en un tram una mica aeri.


  Flanqueig cap a la dreta  
  Arribant al tram del flanqueig  
Passat aquest flanqueig, uns metres més amunt, hem d’anar cap a l’esquerra pujant per una curta cinta.Parem molta atenció en aquest punt, ja que no hem de pujar per les cintes llargues que tenim al davant.


  Tram de cintes llargues que no pujarem  
Com he comentat, a mà esquerra, haurem de pujar per la cinta i seguir recta amunt grimpant per la canal estreta i una mica descomposada.


  Pujant per la cinta curta  

Passarem entremig de tres o quatre arbres alineats i a mà esquerra ja veurem una corda i una cinta que segueixen pujant amunt.
Aquest potser és el tram més complicat de tot el recorregut, ja que hem de superar un petit desplom a força de braços.


Superat aquest tram comprovem que la corda i la cinta estan lligats a la base d’un arbre que s’ha trencat.A continuació tenim dos trams més de cinta que ens ajuden a seguir pujant, però ja sense tanta dificultat, per arribar al final de la Canal del Ninet.

  Final de la canal  

Per tornar al cotxe nosaltres hem triat seguir un tram de la travessa d’Agulles.
Del final de la Canal del Ninet, baixem una mica per un corriolet que hi ha a l’esquerra fins trobar, de seguida, la travessa d’Agulles, fitada amb marques vermelles.
Girem a la dreta seguint les marques.Arribarem a una petita placeta on sembla que el camí segueixi avall. A mà dreta s’enfila una estreta canal seguint les marques vermelles. Pugem per aquí.


  Marca que trobem a la "placeta" a la paret de la dreta  


  Estreta canal que haurem de pujar  
Seguint les marques, una mica difuminades, arribem a una llesca de roca on veiem una corda. Per arribar a la corda hem de baixar amb molta cura. Vigileu molt si està mullat.
Passat aquest tram de corda seguim avall, ja en direcció a la Portella


  La Portella  
seguint les marques vermelles que ens duen al pas de la Portella, on girarem a la dreta per baixar aquest tram de canal i continuar pel camí marcat ara amb marques grogues i blanques.


  Baixem pel tram de canal de La Portella  
Al cap de poc arribarem al Collet de Guirló on girarem a mà esquerra per arribar, seguint la pista, a Can Maçana.Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:

O també ho podeu fer aquí:0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada