LES AGUDES (pels Castellets)

Distància recorreguda: 6,65 quilòmetres 
Altitud mín: 1.188 metres, màx: 1.702 metres
Desnivell acum. pujant: 576 metres, baixant: 603 metres
Grau de dificultat:     grimpada força exigent
Temps:   4 hores 56 min. (incloent totes les parades) 
Data:  gener 26, 2011 / juny 23, 2013 
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí

Material:  recomanem portar cascTemps parcials:   
- pujada pels Castellets   2h. 50 min.
- baixada pel camí          2h.  Lloc de sortida  
Deixem el cotxe a l’aparcament de l’Àrea de les Ferreres que està ben senyalitzat (venint de Viladrau queda a l’esquerra).Comencem a caminar just davant de l’entrada de l’aparcament on comença un camí que s’enfila amunt amb marques vermelles.


 Anem tirant amunt seguint les marques vermelles. Al cap d'una mica, seguint les marques, agafem un corriol que puja per la dreta. Continuarem endavant pel mig del bosc i més endavant pujarem un tros d'una canal.

Trobem el primer pas una mica compromès, uns quatre metres molt aeris ajudats per una cadena. Passar per aquí pot donar problemes a més d’un. Intentem d’anar seguint les marques vermelles que ens van guiant per zones assequibles, tot i ser a vegades exposades.

Per pujar el segon Castellet les marques que seguim són grogues, algunes d’elles costa de veure i estan mig esborrades. A l’acabar de coronar el segon Castellet tenim just davant el tercer que pugem per una petita canal que tenim just al davant.
Quan el coronem ja tenim les bones vistes del Matagalls (a mà dreta), el Turó de l’Home (al davant) i Les Agudes a tocar, només hem de seguir la cresta.
Per baixar tirem una mica cap al Turó de l’Home i ja veiem per la dreta un camí marcat en vermell. 
A l’arribar a la tartera tirem cap a l’esquerra i avall (la ruta “normal” seguiria endavant). 
A l'acabar la tartera continuarem per un camí. Seguim unes fites i alguna marca vermella. És el GR 5.2. De tant en tant també trobem algun poste que ens ho indica.Arribem a un camí una mica ample que l’agafem cap a al dreta.


  Aquí agafarem el camí cap a la dreta  

Al cap d’una estona hem d’atravessar un corriol (sot del Pedraguer Rodó).

Al cap d’una estona tornem a travessar un altre corriol que es troba al costat d’un refugi tancat (Barraca d’en Codony).
D’aquí surt un altre camí que agafarem. Ens quedem amb el de més a la dreta, semblant a un camí talla-focs. Anem seguint en línia recta fins trobar un altre refugi, també tancat, que està molt aprop de la carretera. Només ens queda agafar la carretera cap amunt uns 300m. Per arribar a l’aparcament on tenim el cotxe.

NOTA: La pujada als Castellets no és una grimpada fàcil. És força exposada i quasi se la podria qualificar d’escalada (IIº ó II+º), tot i que es fa sense cap tipus de material.
La tornada que hem fet no és l’habitual. Tot i que és més llarga és més assequible.
Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:
TRACK GARMIN

També ho podeu fer aquí:0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada