LA MOLA (PER LA FONT SOLEIA I MORRAL DEL DRAC)

Distància recorreguda: 9,48 quilòmetres 
Altitud mín: 559 metres, màx: 1.099 metres
Desnivell acum. pujant: 651 metres, baixant: 678 metres
Grau de dificultat:     senderisme moderat
Temps:   4 hores 14 
min. (incloent totes les parades) 
Data:  abril 19, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí

Tipus d'itinerari:  camí en bon estat per pista i corriols. La canal de la Font Soleia és una
                             petita grimpada que necessitarem agafar-nos de les arrels i rocs.

Temps parcials:
- d'on deixem el cotxe a Can Robert     10 min.
- de Can Robert a La Pobla                  35 min.
- de La Pobla a la Font Soleia               55 min.
- de la Font Soleia a la Font del Saüc    50 min.
- de la Font del Saüc a La Mola             30 min.
- de La Mola al Morral del Drac             18 min.
- del Morral del Drac al cotxe               55 min.Deixem el cotxe al carrer Boixaderes, molt a prop de Can Robert.Per arribar fins aquí, una vegada som a Matadepera, agafem la carretera que puja a Les Estenalles. Just passat el C. D. Terrassa Hockey que el deixem a l’esquerra, agafem un trencall que baixa a mà dreta. Seguim aquest carrer que fa un giravolt a l’esquerra i comença a pujar. Llavors hem de girar a l’esquerra per agafar l’avinguda de Can Marcet.
Anem pujant i veiem que a mà esquerra surt un camí de terra. Deixem el cotxe aquí.
A la paret veiem la indicació pintada de La Mola.Comencem a caminar per aquesta pista i al cap de cinc minuts ja som a Can Robert. Davant nostre hi ha la pista que puja a La Mola, deixant Can Robert a mà dreta.Tot just començar la pista veiem un corriol a mà dreta amb un pal indicador. És una drecera que , tot i que  fa una mica de pendent, ens estalviarà un trocet de pista.


Quan s’acaba la drecera agafem la pista, però tot seguit tornem a trobar a mà dreta una altra drecera que ens portarà, una mica més amunt, de nou a la pista.
Aquesta vegada ja no la deixarem fins a Can Pobla. Abans haurem deixat un desviament a mà esquerra que va a La Mola pel Morral del Drac. Per aquí baixarem quan tornem.

Com hem dit abans, seguim la pista. Al cap d’una estona es torna encimentada durant uns metres per després tornar a ser de terra.Arribem a l’aparcament de Can Pobla. Just enfront nostra hi ha un camí amb una cadena. Tirarem per aquí passant per sota de Can Pobla.Seguim aquest camí deixem a l’esquerra un corriol que puja. Al cap de poc veiem un camí que puja també a l’esquerra. Agafem aquest camí que al cap de poc veiem que té alguns graons de pedra.Si seguíssim recta pel camí anterior arribaríem al camí del Monjos que puja de Matadepera. I pujant per aquest camí trobaríem el trencall indicat de la Font Soleia.
Nosaltres seguim pel camí anterior cap amunt. En una cruïlla de camins girem a l’esquerra en direcció a la Mola (pal indicador).Trobem el desviament per anar al Cavall Bernat. Nosaltres seguim amunt per unes escales de pedra.

Arribarem a una paret de roca.
Hem de tirar cap a la dreta i al cap de poc arribarem al camí dels Monjos. Si pugem anirem directament a La Mola. Nosaltres baixem una mica fins trobar un camí a l’esquerra amb un pal indicador que ens portarà a la Font Soleia.Arribarem al peu de la cinglera. Hem de pujar fins al peu de la roca que hi ha un pi al damunt i seguir el camí de la dreta senyalitzat amb uns punts verds molt descolorits.Passem per sota de petites cingleres, de conglomerat vermell i gris, amb vies d’escalada.Arribem a un indret més humit, per on regalima aigua. Si pugeu fins al peu de paret podreu veure la malmesa font de les Àligues.
Nosaltres seguim el camí que ens anirà portant a unes grans balconades de conglomerat amb vistes amplíssimes.Passem per una balma.

Al cap de poc arribem a una zona mullada. Estem a la Font Soleia.Continuem ran de cinglera.Passarem uns blocs de pedra. Nosaltres seguim endavant i ens trobarem amb un desprendiment de roques. Poc més enllà trobem una canal que puja cap a la nostra esquerra (senyals grocs).
Pugem per la canal amb l’ajuda de les arrels i blocs fins arribar a un collet. Nosaltres hem de seguir amunt. Hem de vigilar de no perdre el camí.
Seguim l’aresta de conglomerat en direcció al visible monestir de La Mola.Baixem un collet i ascendim fins al peu de la cinglera.
A mà dreta trobem un caminet que ens porta a la Font del Saüc que està allà mateix.
Nosaltres hem de seguir pel camí de l’esquerra i arribarem al camí dels Monjos.
Pugem pels esglaons rocallosos fins sortir de l’alzinar. 
Ja només ens queda seguir el camí fins a La Mola.Ens trobarem una taula d’orientació i un camí que baixa per unes praderies, continuació del camí que portàvem. Hem d’anar seguint les indicacions per anar a Can Robert i Coll de les Estenalles.Arribarem al Morral del Drac. Ens hi podrem acostar tenint en compte que hem d’agafar el camí que baixa a mà esquerra que va a Can Robert per la canal de l’abella.
Anem per la canal i ens trobarem a mà dreta l’avenc de la canal de l’abella,


i uns metres més avall un antic forn de calç.Seguim el camí. Trobem una desviació que va cap a Can Pobla. Aquí tirem a la dreta, avall, sempre en direcció a Can Robert i arribarem a la pista que hem fet de pujada.
Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:
TRACK GARMIN

També ho podeu fer aquí:
2 comentaris:

kabretes ha dit...

Aquesta ruta té molt bona pinta i per això ja la tinc preparada per aquest proper cap de setmana, moltes gràcies per la bona feina que heu fet.

Unknown ha dit...

mil gracies per explicar-ho tant bè.
els detalls son clars i fonamentals.
felicitat, m-ho he pogut passar molt be

Publica un comentari a l'entrada