PUIGSACALM, des de Joanetes (pels GANXOS)

Distància recorreguda: 9,2 quilòmetres 
Altitud mín: 604 metres, màx: 1.511 metres
Desnivell acum. pujant: 1.005 metres, baixant: 1.005 metres
Grau de dificultat:      grimpada moderada
Temps:  4 hores 56 min. (incloent totes les parades) 
Data:  setembre 9, 2012
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Tipus d'itinerari:  en el tram dels ganxos, trobem grapes i ferros que ens ajuden a pujar i baixar. No és   
                             difícil, però podem trobar una mica de pati.
                             Recomanem fer el recorregut en el sentit que ho hem fet, ja que els ganxos nous creiem
                             que són una mica més difícils de baixar que els ganxos vells. Per això hem triat la ruta 
                             dels ganxos nous per fer-la de pujada i els ganxos vells de baixada. Temps parcials:  
- de Joanetes (lloc de sortida) al desviament on hi ha la pedra amb la indicació "El Barret"             1h. 
- de la pedra El Barret a dalt d'El Barret (campana)                                                               20 min. 
- d'El Barret (campana) al Puigsacalm                                                                                 1h. 5min. 
- del Puigsacalm al Puig dels Llops                                                                                         10 min. 
- del Puig dels Llops a l'inici del camí dels Ganxos Vells                                                          30 min. 
- de l'inici del camí dels Ganxos Vells a la pedra d'El Barret                                                    40 min. Sortirem de Joanetes.
Per arribar al lloc de sortida, agafarem la carretera GIV-5273 que va de la Vall d’en Bas al Coll de Bracons. De seguida trobarem un indicador a la dreta per anar a Joanetes, però nosaltres seguirem carretera amunt fins trobar una altra indicació també cap a Joanetes. Aparcarem just aquí.Anirem per un camí que surt a la dreta de la casa. Hi ha una indicació per anar a Sta. Magdalena pel Barret. Pujarem per aquest camí.Trobem una altra indicació per anar a Sta. Magdalena. Passarem la tanca de filat entre els pals de fusta i seguirem el camí seguint les marques de pintura de color groc.Al cap d’una mica ja veurem on haurem de pujar: una antena de comunicacions. A la seva dreta veiem una canal que és per on pujarem.  Canal per on pujarem  
Seguim el camí amunt trobem una desviació on hi ha una pedra gran amb la indicació El Barret. Aquí tirarem cap a la dreta. La tornada la farem pel camí de l’esquerra.Així doncs, anem cap a la dreta i el camí segueix pujant.
De seguida ja trobem el primer pas equipat: una petita passarel·la amb una barra de ferro que farà de barana.Tot seguit trobem una placa d’agraïment a l’equipador del camí i poc després una altra passarel·la amb una barana. 
I aquí ja comença la pujada amb els ganxos i barres de ferro.
Arribarem a un collet, on trobem la Canal Fosca a la nostra esquerra. Si tirem una mica cap a la dreta arribarem al Barret, on podrem tocar la campana.Pugem per la canal de l’esquerra, com he dit abans, on també trobem ganxos i ferros que ens ajuden a pujar.


En acabat de pujar aquest tram ens desviem cap a la dreta i poc després trobem un pal indicador. Anem cap a Les Olletes.De seguida haurem de passar una porteta de fusta.A la nostra dreta ens queda Sta. Magdalena que es veu perfectament.


  Sta. Magdalena  
Nosaltres girem a l’esquerra, cap a la torre de comunicacions.
Aquí podem seguir pel camí que hi ha passada la tanca de ferro o, com hem fet nosaltres, seguir la tanca cap amunt per pujar al turonet que tenim al davant on podrem gaudir d’unes bones vistes.
Dalt del turonet girem a l’esquerra per anar baixant, mig crestejant, i anar a buscar el camí que havíem d’haver agafat.


  Baixem per on podem per anar a buscar el camí  
Una vegada trobat el camí anem cap a la dreta. Trobem de seguida una desviació a l’esquerra on hi ha un cartell de fusta amb la indicació de Ganxos Vells. Per aquí farem la tornada. De moment, continuem pel camí que anàvem i trobem una altra desviació amb un pal indicatiu. A l’esquerra pel Pas dels Burros, a la dreta pel Puig dels Llops.Anem cap a la dreta seguint el camí marcat amb fites.
Pujarem per alguna grapa, passarem per un tram on hi ha una cadena com a passamà, i ens desviarem a l’esquerra amunt 


  Ens desviem a l'esquerra amunt  
per arribar-nos a un collet on tindrem a l’esquerra el Puig dels Llops, on anirem de tornada.


  Puig del Llops  
Seguim el camí endavant i començarem a pujar una mica cap a l’esquerra, sempre seguint el camí, per arribar-nos al Puigsacalm.
Des d’aquí podrem gaudir d’unes bones vistes.
  El Puig dels Llops a l'esquerra  
Tornem pel mateix camí per arribar-nos al Puig dels Llops.


  El Puigsacalm  
Seguirem baixant pel mateix camí que hem fet de pujada fins arribar al desviament on hi ha la indicació de Ganxos Vells. Aquesta desviació ara ens queda a la dreta.Baixem per aquest camí. La baixada és força pronunciada on trobem alguna grapa.

Al cap d’una mica trobem unes grapes i una corda que ens ajudaran a continuar baixant.

Una mica més endavant, més grapes i uns ferros per ajudar-nos a baixar.

El següent tram està equipat amb una cadena que baixa entre els arbres i que acaba amb unes grapes.Trobem un altre tram de cadena, ara amb la roca més desembarassada,i finalment l’últim tram de grapes, ferros i graons picats a la roca.

Continuarem baixant una mica més i el camí girarà cap a l’esquerra per anar planejant i arribar a la desviació on hi ha la roca amb la indicació de El Barret.A partir d’aquí hem d’anar seguint el camí que hem fet de pujada per arribar de nou al cotxe.

Hem d’anar en compte, quan baixem pels Ganxos Vells de no perdre el camí. En algun tram costa una mica de veure per on segueix, però després es veu molt clarament.Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:O també ho podeu fer aquí:
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada