FONT DE LA BUDELLERA (Collserola)

Distància recorreguda: 4,01 quilòmetres 
Altitud mín: 220 metres, màx: 393 metres
Desnivell acum. pujant: 275 metres, baixant: 275 metres
Grau de dificultat:      senderisme molt fàcil
Temps:  1 hores 30 min. (incloent totes les parades) 
Data:  juliol 13, 2013
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Tipus d'itinerari:  pista, la gran part del recorregut, i algun tram de camí.

                              
Temps parcials:  
- del lloc de sortida a la Font de la Budellera                                45 min.
- de la Font de la Budellera al lloc on hem iniciat la sortida            30 min.Deixem el cotxe a l’aparcament del Centre d’Informació del Parc de Collserola, on tenim just a sobre l’escola  CEIP Els Xiprers.Sortirem vorejant l’escola deixant-la a la nostra esquerra. 


  Voregem l'escola deixant-la a l'esquerra  
Ja trobem indicacions per anar als itineraris de la Budellera o Can Cortés.
Passem per davant de l’entrada de l’escola i seguim per la pista amunt.

Al cap de poc la pista es bifurca i agafem el trencall de la dreta que va pujant, en direcció a Can Cortés.
Seguim una mica més amunt i tornem a trobar una altra bifurcació. Agafem la de la dreta, per una pista barrada amb una cadena i amb un pal indicatiu en direcció a Itineraris de la Budellera.

No deixem aquesta pista i arribem a una petita placeta (Pla de les Monges) on deixem a la nostra dreta una pista que va al revolt de les Monges.


  Pla de les Monges  
Continuem per la pista on deixarem diversos camins. Un a la nostra esquerra que va a la Font d’en Canet.Més endavant en deixem un altre a la dreta que, tot i posar la Font de la Budellera pel Camí de Baix, no li farem cas i 
continuarem per la pista amunt on al cap de molt poc podrem veure la torre de telecomunicacions de Collserola davant nostre.Continuem per la pista i deixem a la dreta un trencall que va a Can Mandó.Més endavant en trobem un altre a l’esquerra que va a Can Xuliu.Poc més endavant deixem un altre caminet a la nostra esquerra.
Nosaltres continuem per la pista.


  Continuem per la pista  

Arribarem a una mena de plaça on a l’esquerra hi ha uns bancs de pedra per seure.Davant dels bancs, a la nostra dreta, baixem per un camí en direcció a la Font de la Budellera, deixant la pista que portàvem.Baixem una mica i tornem a girar a la dreta tot baixant unes graonades que ens porten a la Font de la Budellera, on podem trobar també una font d’aigua potable.
Sota de la font trobem una plaça on també va caient l’aigua.Sota aquesta plaça trobem també on va caient l’aigua, ara ja més estancada.Al terra veiem una canalera, per on segueix l’aigua, que nosaltres també seguirem.Arribem a una era o placeta amb bancs que la voregem per l’esquerra seguint el camí que entra a dins del bosc.Deixem a la nostra dreta un camí que puja. Nosaltres seguim baixant en direcció a la Vil.la Joana o l’escola Els Xiprers.
Al cap de poc baixem per l’esquerra un tram esglaonat. A la nostra dreta un camí va a Ca n’Estisores.

Arribem a una pista que agafarem cap a l’esquerra.


  A la pista girem a l'esquerra  
A la nostra esquerra deixarem una espècie de pou quadrat fet de pedra i, uns metres més endavant, agafem un corriol amb graons que baixa enmig del bosc cap al Revolt de les Monges.

Arribem al Revolt de les Monges on trobem una gran esplanada.

Travessem la carretera per baixar pel camí que tenim a l’altre cantó, en direcció a Vil.la Joana.


Seguim endavant per aquest camí que més endavant s’eixample, tot deixant alguns petits trencalls amb ponts a la nostra esquerra.
Arribem a un pont de pedra on, per la dreta, tornem a sortir a la carretera. Per sobre el pont hi ha el camí de Vallvidrera o de les Nespreres.Nosaltres travessem la carretera i pugem per la pista asfaltada que tenim enfront i que porta a la Vil.la Joana.

  Vil.la Joana  

Continuem per la pista asfaltada i arribem al Centre d’Informació del Parc de Collserola 


  Centre d'Informació del Parc de Collserola  
i més endavant a l’aparcament on hem començat la sortida.
Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:


O també ho podeu fer aquí:
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada