L'ELEFANT i ROCA DE SANT SALVADOR, PER LA CANAL DEL SERRAT DEL VENT

Distància recorreguda: 4,61 quilòmetres 
Altitud mín: 640 metres, màx: 1.198 metres
Desnivell acum. pujant: 854 metres, baixant: 854 metres
Grau de dificultat:      senderisme-grimpada moderada
Temps:  4 hores 30 min. (incloent totes les parades) 
Data:  desembre 22, 2013
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Material:  recomanem casc, tot i que no és imprescindible.
Tipus d'itinerari:  el grau de senderisme-grimpada moderada està en pujar la Canal del Pou
                             del Gat i per pujar a dalt del cim de l’Elefant. La canal del Serrat del Vent
                             és força dreta i a estones relliscosa, però no presenta cap dificultat.

                              
Temps parcials:  
- pujar per la Canal del Pou del Gat                                                                       30 min.
- del final de la Canal del Pou del Gat a l’inici de la Canal del Serrat del Vent          15 min.
- pujar per la Canal del Serrat del Vent                                                                  40 min.
- del final de la Canal del Serrat del Vent al cim de l’Elefant                                   40 min.
- del cim de l’Elefant a l’ermita de St. Salvador                                                      15 min.
- de l’ermita de St. Salvador a l’inici de la Canal del Pou del Gat                             35 min.
- baixar per la Canal del Pou del Gat                                                                      20 min. Sortim de la carretera BP-1103, molt a prop d'on s'inicia el Camí dels Degotalls. 


Anirem en direcció al Monestir, per la carretera, fins trobar a mà dreta el Camí dels Degotalls.Pugem les escales del camí esmentat i trobem un pal indicatiu que diu que estem a la Canal del Pou del Gat.Una miqueta més amunt ja trobem la Canal per on pujarem que, tot que està marcada amb creus de pintura per no passar, nosaltres hi pujarem, ja que és el camí.Anirem pujant seguint les marques grogues.
Haurem de grimpar una mica per superar uns rocs i alguna escletxa a la roca.
Després ja veurem que hi ha un camí per la dreta que agafarem.
Arribarem a un pas per fer un petit flanqueig cap a la dreta on tindrem una corda que ens ajudarà a passar sense cap tipus de problemes.Passat aquest pas, baixem una mica per travessar la canal i tornar a pujar pel camí que de nou entra a la canal.
Aquí hem de vigilar molt, ja que de seguida veurem un camí que surt per l'esquerra que haurem d'agafar. Si no el veiem i continuem canal amunt ens trobarem que haurem de superar una paret d'uns quatre metres amb un grau d'escalada potser de IV art.  Fita que marca el camí de l'esquerra que agafarem  
Així doncs, girem a l'esquerra per seguir el camí i arribar de seguida al Camí de l'Arrel on trobem un pal indicatiu.Girem a la dreta en direcció a Can Maçana tot seguint les marques de color vermell i blanc.
Al cap de molt poc deixem a l’esquerra la Canal Plana, i continuem pel Camí de l’Arrel.
I una mica més endavant trobem una canal també a l’esquerra amb un gran roc. A terra podrem trobar una fita. Si sabem exactament la nostra ubicació, pujant per la canal a la dreta tenim el Projectil.

Pugem per aquesta canal, la Canal del Serrat del Vent.
Una mica més amunt anem ben a prop de la paret de la dreta.
És una canal força dreta i ens haurem d’ajudar moltes vegades dels arbres per poder pujar, però tot i així, és una canal que no presenta cap complicació.Arribem a dalt del coll on també trobem una fita. 
A mà dreta i a mà esquerra podem veure un parell de cims que si volem els podrem pujar i tenir unes bones vistes de la serralada montserratina.

Del coll baixem una mica fins trobar un camí horitzontal marcat amb pintura de color groc.Agafem aquest camí cap a l’esquerra en direcció a l’Elefant que ara el tindrem al nostre davant.Deixem una desviació a la dreta i pugem a un petit coll, passant pel costat d'un petit mur de pedra.


  Pujarem al petit coll  

Seguim les marques grogues veurem que hi ha unes fites a terra en uns corriols que pugen a l’Elefant. Anem pujant per aquest corriol tot seguint les fites.Seguirem el camí que s'enfila una mica i arribem a un collet on veiem a la dreta una canaleta per on pujarem a tocar dels arbres.Superant una llesca de pedra arribem a una escletxa estreteta (les motxilles ens poden molestar).
Una vegada dalt de l'escletxa, remuntem per la llesca de l'esquerra i arribem a dalt del cim de la Roca de Sant Salvador. Si superada l'escletxa anem cap a la dreta arribem dalt de l'Elefant.Des del cim podrem gaudir d'unes bones vistes.
  La Cadireta del Diable  
  Sector Gorres  
Iniciem la tornada baixant per l'estreta escletxa, i per la canaleta per on hem pujat, tot seguint les fites, fins trobar de nou el camí marcat de pintura groga.
Girem a l’esquerra, per seguir en la direcció que portàvem. Arribem a un coll on hi ha uns pilars de ciment. Anirem cap a l’esquerra tot baixant i de seguida arribarem a l’ermita de Sant Salvador.

Continuem pel camí i arribem a una roca pintada.Girem a l’esquerra tot baixant per un camí.
Al cap d’una mica arribarem a l’ermita de la Trinitat.

Passada les runes, cap a la dreta, baixem i arribem al camí de l’Arrel on trobem un pal indicatiu.Anem cap a l’esquerra, tot seguint el camí marcat.


  La Cadireta del Diable des de baix  
Anirem seguint una estona fins trobar la Canal del Pou del Gat, tancant el cercle de l’excursió.Baixarem per la canal desfent el camí que hem fet de pujada fins arribar al lloc on hem iniciat la sortida.Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:

O també ho podeu fer aquí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada