TOSSA DEL BRAIBAL, PIC DE LES AGOLS i ESTANY BLAU (Escaldes d'Andorra)

Distància recorreguda: 18,24 quilòmetres 
Altitud mín: 1.606 metres, màx: 2.664 metres
Desnivell acum. pujant: 1.200 metres, baixant: 1.200 metres
Grau de dificultat:        senderisme moderat-difícil
Temps:  11 hores 10 min. (incloent totes les parades)
Data:  agost 28, 2016
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Tipus d'itinerari:  camí bastant ben marcat. Hi ha poca grimpada.


Temps parcials:  
- de l’aparcament al Coll Jovell                             45 min.
- del Coll Jovell al desviament a la font                        2h.
- del desviament a la Font del Conlol                       5 min.
- de la font a la Tossa de Braibal                            40 min.
- de la Tossa de Braibal al Pic de les Agols       1h. 20 min.
- del Pic de les Agols al Coll de les Agols                4 min.
- del Coll de les Agols a l’Estany Blau                    20 min.
- de l’Estany Blau al desviament on agafem el GR.         1h. 5 min.
- del desviament al Refugi de Fontverd                                35 min.
- del Refugi de Fontverd al desviament cap al Coll Jovell     10 min.
- del desviament al Coll Jovell                                55 min.
-del Coll Jovell a l’aparcament                               40 min.


Sortirem de l’aparcament que hi ha en el punt d’Informació d’Engolasters, abans d’arribar a l’Estany.Arribant a aquest punt anirem cap a la dreta per una pista plana molt arreglada, el Camí hidroelèctric d’Engolasters.

Anant per aquesta pista passarem per la Font de les Ordigues.Una mica més endavant trobem una bifurcació. Va a parar al mateix lloc, però el camí de l’esquerra puja i baixa, i el de la dreta és pla.Una mica més endavant passem per la Font de les Molleres.Arribarem a un pal indicatiu on anirem en direcció al Coll Jovell tot seguint el GR (marques blanques i vermelles). Entrem en el Camí dels Matxos.
Aquí el camí comença a pujar i al cap d’una estona arribem al Coll Jovell on trobem un pal indicatiu i també una taula amb bancs de fusta.
Ara anirem en direcció a la Tossa del Braibal tot seguint els punts grocs.El camí començarà a pujar, passarem per un tram una mica rocós i en alguns moments arribarem a balconades on podrem veure, més o menys on anem.


  Podem veure Escaldes-Engordany  
  I la Tossa del Braibal  
Quan haguem deixat el bosc i caminem per una zona més oberta trobarem una desviació en una roca per anar a la Font del Conlol.Si voleu continuar pujant al cim heu de seguir recta amunt seguint els punts grocs.
Si voleu anar a la font heu d’anar a la dreta, per on hem anat nosaltres, més o menys horitzontals. En pocs minuts arribem a la font, un molt petit rierol on hi ha un canó de fusta bastant a ran de terra per agafar una mica d’aigua.Seguim el camí horitzontalment tot passant a l’altre vessant i llavors girem a l’esquerra amunt per recuperar el camí dels punts grocs.
Una vegada trobat el camí anirem cap a la dreta per dirigir-nos cap al cim que ja el tenim al davant.Arribem al cim on trobem una pilona i unes bones vistes al nostre voltant.


  Tossa del Braibal  
  Comapedrosa i Pica d'Estats  
Continuem el camí, molt ben marcat, seguint les marques grogues.Arribarem a la cresta, però el camí va una mica per l’esquerra.I arribarem a un punt on haurem de baixar cap a la dreta i avall, seguint les marques grogues i fites.Haurem de baixar una mica i llavors anar horitzontalment fins trobar una canal oberta on trobem una roca gran amb una fita.


  Canal per on pujarem  

Pugem per la canal fins al coll on recuperem els punt grocs que aniran pujant per la cresta fins al primer cim del Pic de les Agols. A la dreta anirem al segon cim del Pic.
  Pic de les Agols  
Novament aquí podrem gaudir d’una bona panoràmica.
Continuem pel camí seguint els punts grocs que baixen fins al Coll de les Agols on veiem que hi ha un pal indicatiu.A l’arribar-hi anirem cap a la dreta cap a un altre coll que veiem, en direcció a l’Estany Blau. El camí fa un semicercle per l’esquerra que evita que haguem de baixar i pujar.Des d’aquest nou coll veiem a sota l’Estany Blau.Baixem cap a l’estany. El camí va fent altre cop un semicercle cap a l’esquerra. Nosaltres al final hem baixat directament per una tartera. Voregem l’estany per l’esquerra i a l’altre costat pugem a un altre coll. Veiem perfectament per on hem baixat.

En aquest coll tornem a trobar un pal indicatiu.Anem cap al Refugi de Fontverd i continuarem seguint les marques grogues.
Aquí nosaltres hem anat seguint unes fites que ens ha portat cap a la dreta per baixar per una canal molt rocosa. 
Més avall hem recuperat les marques grogues i el camí “normal”.
Arribem a un pal indicatiu. Anem cap a la dreta en direcció al Refugi de Fontverd tot seguint el GR (marques blanques i vermelles).

El camí ja és força planer.
Una mica més endavant tornem a trobar un altre pal indicatiu. Continuem amb la mateixa direcció.Passarem pel costat de la Barraca de la Farga, una petita edificació que podria servir com a refugi.Una mica més endavant travessarem una mur de pedra per una tanca de fusta pel bestiar.
I arribem al Refugi de Fontverd on trobarem una font.  Refugi de Fontverd  
Continuem pel camí que portàvem anant pel costat dret del riu i arribem a una bifurcació amb un pal indicatiu.
Deixem el camí principal i anem pel camí de sobre, en direcció al Coll Jovell. Veiem que recuperem el seguiment dels punts grocs.
El camí va bastant planer, farem un parell de pujades i arribarem al Coll Jovell.


  Coll Jovell  
Ara ja hem de desfer el camí que hem fet de pujada anant cap a l’Estany d’Engolasters per arribar a l’aparcament del punt d’Informació.
Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:

O també ho podeu fer aquí:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada