RUTA DE CAN MORGAT i PUIG CLARÀ (Sta. Maria de Porqueres, Banyoles)

Distància recorreguda: 6,57 quilòmetres 
Altitud mín: 163 metres, màx: 317 metres
Desnivell acum. pujant: 265 metres, baixant: 265 metres
Grau de dificultat:      senderisme fàcil
Temps:  2 hores 50 min. (incloent  totes les parades)
Data:  juny  4, 2017
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Tipus d'itinerari: pista i camins molt ben marcats des de l’inici
 
                             
Temps parcials:  
- de l’aparcament de l’església de Sta. Maria de Porqueres  a dalt del
  Puig Clarà                                                   1h 15 min.
- del Puig Clarà al lloc d’inici                                   1h.  Lloc de sortida  
Sortirem de l’aparcament de l’Església de Santa Maria de Porqueres.


Agafem la carretera tot passant pel costat del cementiri. Travessem la carretera a l’altre costat i al cap d’uns metres trobem una pista que surt cap a l’esquerra on hi ha el cartell pels cotxes que indica l’Església.Anem per aquesta pista totalment plana. Arribem a un panell informatiu on a l’esquerra podrem anar a veure l’aguait d’en Margarit, una cabaneta per veure ocells.  L'aguait d'en Margarit  

Nosaltres continuem pel camí que portàvem que gira cap a la dreta i trobem de seguida una desviació.Girem cap a l’esquerra tot seguint la Ruta de Can Morgat marcada com a número 3.
Anirem per aquesta pista, sempre seguint la Ruta marcada.Travessarem un riu a través d’unes pilones de ciment i continuarem endavant.Arribem a una desviació amb un pal indicatiu i girem cap a la dreta.
Una mica més endavant en trobem una altra. Ara deixem la pista i anem amunt cap a la dreta. El camí comença a pujar una mica.Arribem a una altra desviació amb un pal indicatiu. La ruta va cap a la dreta, però nosaltres farem un puja i baixa al Puig Clarà. Per això anem cap a l’esquerra. Després haurem de tornar a aquest punt per seguir la ruta.Pugem al Puig Clarà on trobem una plataforma de fusta que fa de mirador.

Deixem aquest mirador i continuem pel camí per arribar a un altra plataforma mirador on podrem veure l’Estany.Tornem pel mateix camí fins a la desviació que he esmentat abans per continuar la ruta. Arribem al pal indicatiu i ara anirem cap a l’esquerra (nosaltres hem pujat abans pel de la dreta).
De seguida trobem una desviació amb un altre pal indicatiu. Anirem cap a l’esquerra tot agafant un caminet que s’endinsa a dins del bosc.
Trobem una altra desviació i anem cap a la dreta.I una mica més endavant el camí es bifurca i agafarem el de l’esquerra.Continuem endavant i arribarem a un camí asfaltat. L’agafarem cap a l’esquerra en direcció a l’Església de Porqueres.
Uns metres més endavant podem deixar l’asfalt per agafar un camí que surt per la dreta i va més o menys paral.lel, però molt més maco, per descomptat.Arribem a la carretera que va a Banyoles i on a l’esquerra tenim l’aparcament de l’Església, punt d’on hem sortit.


Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:


O també ho podeu fer aquí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada