CASTELL CIURÓ i SALT D'AIGUA DE LA RIERADA (Molins de Rei)

Distància recorreguda: 13.94 quilòmetres 
Altitud mín: 27 metres, màx: 232 metres
Desnivell acum. pujant: 320 metres, baixant: 320 metres
Grau de dificultat:         senderisme fàcil-moderat
Temps:  3 hores 15 min. (incloent  totes les parades)
Data:  agost  14, 2017
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Tipus d'itinerari:  per pista, menys un petit tram que es va per camí molt ben traçat.
                                Molt possiblement en el salt d'aigua no trobarem aigua a no ser que
                                hi anem en el moment adequat. En època de pluges, o a l'hivern o a la
                                primavera és la millor opció per poder veure el salt.


Temps parcials:  
- de l’estació de tren de Molins de Rei al Castell Ciuró               20 min.
- del Castell Ciuró a Can Tintorer                                                 30 min.
- de Can Tintorer a St. Bartomeu de la Quadra                             35 min.
- de St. Bartomeu de la Quadra al Salt d’aigua                             30 min.
- del Salt d’aigua a Can Planes                                                      15 min.
- de Can Planes al desviament de Can Rabella                              15 min.
- de Can Rabella a l’estació de tren de Molins de Rei                   35 min. Sortirem de l’estació de tren de Molins de Rei. Si venim en cotxe podem trobar aparcament molt a prop.Només sortir de l’estació girem a la dreta tot pujant pel carrer d’Angel Guimerà. Després de fer un gir cap a l’esquerra pugem cap a la dreta pel carrer Jaume Balmes. Arribem fins al final i girem a la dreta tot pujant pel carrer Mestre Blanch. 
Passem el semàfor i continuem amunt tot fent un gir cap a la dreta del mateix carrer. Anem pujant ara per una llarga recta. Som al Camí Antic de Santa Creu d’Olorda.

Al final de la recta ja veurem un cartell per anar al Castell Ciuró. Seguim endavant pujant per una pista asfaltada i arribem a una cruïlla amb una plaça. 
A la dreta anem cap al Castell que tenim allà mateix.


A l’esquerra, tal com pujàvem, de la plaça abans esmentada surt una pista que puja amunt amb un pal indicatiu per anar a Santa Creu d’Olorda. Pugem per aquí.
A l’esquerra deixarem un dipòsit d’aigua i, una mica més amunt la masia de Can Vilagut on al davant hi ha els terrenys de l’hípica. Continuem pista amunt i arribem a una doble bifurcació seguida. Primer anem a l’esquerra passant per entremig de dos estaques i seguidament agafem el camí del mig, barrat amb una cadena, on el pal indicatiu marca en direcció a Can Tintorer.


  Primer cap a l'esquerra  
  Tot seguit passant pel camí de la cadena  

Anem seguint unes estaques que marquen el camí i arribem a Can Barca passant per una altra cadena. 
Continuem baixant i arribem a una pista. Anem cap a la dreta, tot passant de seguida per Can Tintorer.
  Can Tintorer  
Continuem per la pista tot vorejant els terrenys dels cavalls i arribem a una desviació amb un pal indicatiu. Anirem per la pista de l’esquerra tot baixant cap a St. Bartomeu. 
No deixarem la pista principal i arribem a una plaça amb carrers asfaltats.
Baixarem pel carrer de la Font Fresca, el de l’esquerra, tot passant per sota de l’ermita de St. Bartomeu.  El carrer passa sota l'ermita de St. Bartomeu  
Arribem a la carretera. Passem a l’altra costat i anem cap a l’esquerra pel carrer lateral.Al final d’aquest carrer surt una pista a la dreta amb un pal indicatiu. Anem cap aquí en direcció al Salt d’aigua.
Al cap d’una estona trobem una desviació amb un pal indicatiu. Anem cap a la dreta en direcció al Salt d’aigua.Més endavant trobem una altra desviació amb un altre pal indicatiu. 
Girem a l’esquerra per un caminet i al cap d’una mica arribarem a la part de dalt del Salt d’aigua (si tenim sort de trobar aigua). 


  Salt vist des de dalt  
El camí continua endavant, però si volem podem baixar cap a l’esquerra per anar a la part de baix del salt.
D'aquí baix, podem travessar la riera per una petita passera i continuar per un camí que hi ha a l'altre costat que s'enfila fins arribar a una pista. Aquí anirem cap a l'esquerra.De seguida trobem una altra pista i tornem a anar cap a l’esquerra en direcció a Can Planes.

  Més endavant passarem per la riera, potser seca  
Passarem la riera (potser seca) i arribem a una altra pista. Anem cap a la dreta tot passant per sobre el pont.Anem per la pista principal. A mà esquerra veurem una bassa en forma de triangle.Una mica més endavant arribem a Can Planes.


  Can Planes  
El camí gira cap a l’esquerra pel costat d’una font seca i després cap a la dreta passant pel costat d’un monument amb una imatge.
Continuem per la pista principal en direcció a Molins de Rei, cartell que trobem en un arbre. També anem seguint les estaques que marquen el camí.

Arribarem a Can Rabella que veurem a la nostra dreta. Arribem a una pista i anem cap a la dreta tot passant per un pont i deixant a la dreta l’entrada a Can Rabella.
  Entrada a Can Rabella  
Anem per una pista de grava que es transforma en asfalt trencat i arribem a la zona industrial de Molins de Rei. Arribats a un carrer anem cap a l’esquerra.
Arribem a un carrer més important on veiem ja les vies del tren i anem cap a l’esquerra. Ara ja anem en direcció a la torre de l’església que podem veure. Arribarem al mig de Molins de Rei i anirem cap a l’estació, punt de sortida de l’itinerari.
Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:

O també ho podeu fer aquí:
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada