MATAGALLS, des del Coll de Bordoriol

Distància recorreguda: 10,3 quilòmetres 
Altitud mín: 1.072 metres, màx: 1.696 metres
Desnivell acum. pujant: 640 metres, baixant: 640 metres
Grau de dificultat:         senderisme fàcil-moderat
Temps:  3 hores  5 min. (anant a bon pas)
Data:  agost  30, 2017
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí.
Tipus d'itinerari:  la major part de la pujada és per pista. La resta camí molt ben marcat i definit.
Recomanem fer aquest recorregut a l’inrevés del què hem fet nosaltres, ja que creiem que serà més atractiu.   

                            
Temps parcials:  
- de l’aparcament del Coll de Bordoriol al Coll de Joan
  on hi ha el pessebre                                                               10 min.
- del Coll de Joan al Coll Pregon                                             55 min.
- del Coll Pregon al cim del Matagalls                                    25 min.
- ja de baixada, del Boll Pregon a la Font de Mosquits           30 min.
- de la Font de Mosquits a la Font de Llops                             25 min.
- de la  Font de Llops a l’aparcament del Coll de Bordoriol    20 min


D'entrada dir que recomanem fer la ruta al revés de com l'expliquem i hem fet, ja que creiem que serà més agradable i maca de fer.


Sortirem de l’aparcament que hi ha al Coll de Bordoriol on trobem també una caseta d’informació (tancada en el nostre cas).Al costat de la caseta surt una pista on trobem un pal indicatiu per anar al Coll Pregon. 


Anem per aquí i no deixarem la pista fins quasi a dalt del coll i on anirem trobant pals indicatius per arribar-hi.


Uns metres més endavant de començar a caminar per aquesta pista trobem a mà dreta un desviament per anar a la Font de Pastors que està allà mateix. Font que, quan hi vam anar nosaltres, només tenia un petit rajolinet.

Continuem per la pista amunt. Deixem a mà dreta un corral.


Passem pel costat de la petita caseta pessebrista i tot seguit trobem una bifurcació. El camí que surt per la dreta va a la Font de Mosquits i és per on tornarem.Ara anem per l’esquerra, passant la cadena, per continuar per la pista principal que començarà a pujar de valent.
Seguint la pista arribarem a una zona arbrada on acaba la pista. A mà dreta el camí per anar a la Font de Mosquits, per on tornarem, i a mà esquerra un camí que enfilem cap amunt.De seguida arribem al Coll Pregon, una gran esplanada on al mig hi trobem un monument a Pau Casals.A la nostra dreta continua el camí, marcat amb una altra estaca per anar al Matagalls.


Continuem pujant pel mig del bosc fins que desapareix de cop la vegetació i se’ns obre una gran vista. Som al Collet de l’Home Mort. Des d’aquí ja podem veure Montserrat a l’esquerra, Les Agudes darrera nostre i, uns metres més endavant, davant nostre, el Matagalls que arribarem en menys de quinze minuts.

Arribem al cim del Matagalls on, si el temps ens ho permet, gaudirem d’una molt bona vista.

Per la tornada desfem el camí que hem fet, fins arribar al Coll Pregon.
Agafem el camí de l’esquerra del coll, que és també per on hem pujat, i quan arribem a la pista, davant nostre, hi ha un camí que baixa pel mig del bosc.


Trobem una cartell de fusta que indica per anar a Viladrau per al Font de Llops.Baixem per aquest camí marcat amb fites que, a estones, es força pronunciat.
Arribem a un camí més ample. Just al punt on s’uneixen els camins hi ha hagut una petita esllavissada que fa que busquem el millor lloc per baixar al camí.


Aquí trobem també un cartell de fusta per anar al Coll Pregon, camí d'on venim.


Aquest camí que hem trobat l’hem d’agafar cap a la dreta, però a uns 20 metres a l’esquerra trobem la Font de Mosquits on si volem podrem agafar aigua.Així doncs, baixant del Coll Pregon, agafem aquest camí cap a la dreta. Ara el camí és molt pla, però de seguida baixem per un altre camí a l'esquerra on trobem una fita.


Arribem a un altre camí, també amb un cartell de fusta indicant per anar al Matagalls (el camí per on baixem). Aquest nou camí també l’agafem cap a la dreta.Arribem a una pista, on també trobem un cartell de fusta indicant el camí per on venim. Al davant nostra trobem una cadena i una vegada passada som a la Font de Llops on veiem que també raja força.
Continuem per la pista endavant deixant enrere la font i al cap de poc arribem a una pista, que és per la que hem pujat. Aquí també trobem el cartell de fusta indicant el camí per on venim, la Font de Mosquits.La pista l’agafem cap a l’esquerra, passarem de nou pel costat del corral i arribarem al Coll de Bordoriol per acabar la sortida.

Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:


O també ho podeu fer aquí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada