SALT i GORG DE LA MOLA (Sant Andreu de la Barca)

Distància recorreguda: 2,6 quilòmetres 
Altitud mín: 24 metres, màx: 91 metres
Desnivell acum. pujant: 75 metres, baixant: 75 metres
Grau de dificultat:      senderisme fàcil
Temps:  2 hores 10 min. (incloent  totes les parades)
Data:  novembre  1, 2017
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Tipus d'itinerari:  camí

                               
Temps parcials:  
- de l’aparcament al Salt i Gorg de la Mola                                 20 min.
- del Salt de la Mola al desviament de l’escala                              4 min.
- del desviament de l’escala al Salt de la resclosa (si
  continuem pujant pel costat del riu)                                            10 min.
- del desviament de l’escala a la plaçoleta al carrer Mal Hivern     5 min.
- de la plaçoleta a la Font de l’Hermano                                        25 min.
- de la Font de l’Hermano a l’aparcament                                       7 min. 


Sortirem del carrer de Lluís Companys de Sant Andreu de la Barca, on tenim un aparcament molt gran. Molt a prop d’aquí també tenim l’estació dels ferrocarrils.


Anem amunt pel carrer de Lluís Companys. El carrer deixarà el bon asfalt quan entra a dins del bosc anant llavors per un asfalt trencat.


De seguida passada una corba a la dreta, uns 10 metres més amunt d’on acaba la tanca protectora, trobem un camí a l’esquerra que baixa cap a una torre de la llum. Anem per aquest camí. Aquí, just on acaba la tanca protectora hi ha un camí, però és millor seguir uns 10 metres per agafar un altre camí que baixa. Els dos van al mateix lloc, però és millor agafar el segon.I una mica més endavant trobem una altra desviació amb una pedra gran a la intersecció on també agafarem el camí de l’esquerra que baixa.


Una vegada baixem una mica per aquest camí topem amb un altre camí. A l’esquerra ens arribem a un mirador per poder observar la construcció d’un aqüeducte.  


A la dreta continuem el nostre camí on ja anirem veient per on va el riu.
Al cap de molt poc arribem al Salt de la Mola i el seu gorg.


Si voleu, travessant el riu podem baixar, anant amb molta cura, a baix al gorg.
Continuem el camí seguint amunt per la dreta del riu.Arribem a una zona més oberta on veiem a l’esquerra una escala de fusta. Per aquí continua el nostre camí, però si voleu podeu pujar una mica més pel costat dret del riu per arribar a un altre petit gorg i a un petit salt d’aigua d’una resclosa.Som a l’escala de fusta abans esmentada i la pugem. Podrem veure que hi ha marques de pintura blanca i groga. Seguim un camí que girarà cap a la dreta, tot seguint les marques de pintura, i arribarem a una plaçoleta ja asfaltada.


Seguim recta pel carrer que tenim al davant, el carrer Mal Hivern. Arribem a una cruïlla on anirem cap a l’esquerra. Tot i que sembla que agafem un altre carrer, el nom és el mateix.
I una mica més endavant trobem una pista que surt cap a l’esquerra. Anem per aquí.


A l’alçada d’una torre de la llum agafem un camí que baixa cap a l’esquerra.Veiem que continuem seguint les marques de pintura blanca i groga.
Una estona més endavant veiem a l’esquerra una edificació mig derruïda a baix, cap al riu. I una mica enllà una desviació a l’esquerra. Aquí veiem que aquest camí té una creu de la pintura groga i blanca. Tot i així, anem per aquest camí, deixant les marques de pintura i baixant cap a l’edificació derruïda.


Arribem a una gran esplanada on a l’esquerra tenim l’edificació esmentada i davant nostre una font, la Font de l’Hermano.

A l’esquerra de la font pugem per unes escales de fusta que porten a un carrer, on a la dreta tenim una escola, i al davant arribem a un carrer, Josep Tarradelles.

Agafem aquest carrer cap a l’esquerra fins arribar a la següent travessia que serà el carrer de Lluís Companys per on hem pujat. Ara només queda baixar fins arribar al lloc on hem sortit.Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:

O també ho podeu fer aquí:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada