TORRENT DE SANTA CATERINA


Distància recorreguda: 0,76 quilòmetres 
Altitud mín: 796 metres, màx: 1.016 metres
Desnivell acum. baixant: 255 metres
Grau de dificultat:      ràpel moderat
Temps:  2 hores 20 minuts 
Data:  abril 07, 2013
Finalitza al punt de partida (circular):   No
Material:  dos cordes de 30 metres o una de 60 metres. Casc, arnés, davallador (rapelador), bloquejador i
                 bagues d’ancoratge.
Tipus d'itinerari:  només per fer-la de baixada amb ràpel i per algunes cordes instal.lades (tot i que es
                              podria  fer de pujada escalant).  


Atenció: ens han informat de que aquest torrent ha estat desequipat (gener 2014).Torrent que baixa entre el Serrat del Penitent i la Serra de Sant Joan.
Davant de l’ermita de St. Joan hi ha una gran llesca de roca que baixarem, i en acabar-la trobarem un camí horitzontal.
Sobre nostre tenim l’ermita de St. Joan.En aquest punt marquem nosaltres com l’inici del Torrent de Santa Caterina, tot i queda un trosset per arribar-hi.
Com si seguíssim la continuació de la llesca avall, ens endinsem dins dels matolls intentant seguir un camí i decantant-nos cap a l’esquerra, en busca del torrent.Arribem a una petita llesca de pedra que baixarem i entrarem a una zona força selvàtica, per un forat envoltat d’esbarzers, per ficar-nos a dins del torrent.


  Entrarem per un forat enmig dels esbarzers  
Trobem ja la primera corda que baixa per una escletxa força estreta.

Més endavant trobem un passamà a la roca que ens ajudarà a esquivar la brossa i els esbarzers que intenten barrar-nos el pas. Al final del passamà, una corda.Anem trobant més trams de corda que ens ajuden a baixar.
I finalment arribem a un tram que haurem de muntar un ràpel per baixar.


  Anella on muntar el primer ràpel  
Més endavant en trobem un altre on haurem de vigilar que la corda arribi fins a baix dels dos trams següents, ja que en el següent han tret l’anella que feia de reunió.
  Anella que ha desaparegut  

Després en trobem un altre.Seguim baixant, a vegades per la corda, si n’hi ha, a vegades muntant ràpels petits. Arribem a un altre tram on trobem una corda per baixar.Passat el tram de corda ens decantem cap a l'esquerra per seguir baixant.


  Ens decantem cap a l'esquerra per seguir baixant  

Una cisterna obrada ens queda a la dreta.Seguim baixant per la canal amb algun tram de corda posada, altres fent petits ràpels, i altres desgrimpant petits ressalts.

Al cap de molt poc trobem, ben arran de paret, per baixar, una escletxa també amb força esbarzers. Aquí hem trobat una corda de plàstic feta una mica malbé. Baixem aquest tram muntant un ràpel fins baix de tot.
Una vegada passat aquest tram ja arribem de seguida al Camí de les Bateries on donem per acabada la baixada pel Torrent de Santa Caterina.

La nostres rutes:0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada