TORRENT DEL PONT
Distància recorreguda: 780 metres 
Altitud mín: 475 metres, màx: 600 metres
Desnivell acum. pujant: 125 metres, baixant: 125 metres
Grau de dificultat de pujada:     grimpada moderada
Grau de dificultat de baixada:        ràpel fàcil-moderat / desgrimpada moderada
Temps de pujada:  1 hores 30 minuts
Temps de baixada:  1 hora
Data:  octubre 28, 2012
Material:  casc, arnés, bagues d'ancoratge. I per baixar afegir davallador (rapelador), bloquejador, i una corda de 30 metres.
Tipus d'itinerari:   El Torrent del Pont és per fer l’ascens grimpant i el descens en ràpel, si és vol i per més seguretat. 
Torrent que va d’un impressionant pont de roca (el Pont), al final del Clot de la Sajolida, fins a la Vinya Nova.

Important de saber que no es permet efectuar el descens en tot l'any, exceptuant autorització prèvia del Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Per fer-lo de pujada sortirem de la Vinya Nova, on hi ha un restaurant i una gran zona d’aparcament.
Pugem per un camí que va recte pel costat dret del restaurant.
Arribarem a una cruïlla de camins on trobem un cartell de regulació d’escalada.
Enfront un camí barrat amb una cadena.
Nosaltres girem a la dreta seguint les marques blanques de pintura.
Arribem al llit del Torrent del Pont, una zona ample amb pedretes (8 minuts).
Iniciem la pujada pel Torrent, que en principi és molt planer.


Al cap de molt pocs metres deixem a mà dreta el Camí del Pont.
Una mica més enllà ja trobem els primers rocs que haurem de superar passant-los per sota.Una mica més endavant trobem un ressalt que podrem superar gràcies a un tronc encastat.


Arribem a uns blocs caiguts en un lloc estret i força vertical. Aquí trobem una corda amb nusos que ens ajudarà a pujar. Anar amb la motxilla a l’esquena ens pot dificultar la pujada. Aquí, per superar el primer bloc, la corda quasi no arriba. Per superar el segon, el pas és molt estret. I per passar el tercer i últim bloc, nosaltres hem deixat la corda i ho hem fet per l’esquerra.

  Trobem una corda amb nusos per superar els tres blocs  
Seguim grimpant pel torrent passant per llocs una mica estrets.


Arribem a un altre gran bloc de roca que superarem gràcies a una corda amb nusos. Novament aquí la motxilla ens pot fer nosa.


Una mica més endavant un altre tram estret i una mica vertical. Segons algunes ressenyes aquí hi havia una baga amb nusos per facilitar la pujada. Com que no hi és, hi ha una mica més de dificultat per pujar.


Superat aquest tram el torrent es divideix en dos.
Per l’esquerra trobem un petit ressalt i després un altre de més gran amb una corda amb nusos que no arriba fins a baix.
Per la dreta podem superar aquest tram amb força facilitat, tot decantant-nos després cap a l’esquerra per tornar al torrent i arribar de seguida a El Pont, una immensa roca ajaguda.


Aquí donem per acabada la pujada del Torrent del Pont.
Passem per sota d’El Pont i a mà dreta trobem un camí, amb marques de pintura vermelles, que puja a buscar el Camí del Pont, que hem deixat a mà dreta a l’inici del torrent. Si baixem per aquí arribarem al lloc on hem iniciat la pujada.

Per fer-lo de baixada hem de pujar pel Camí del Pont, i quan portem uns 35 minuts, a mà esquerra veurem un camí fitat que baixa amb força i ens porta al Pont.
Passem per sota el Pont per iniciar el descens per aquest torrent. 


Desgrimpem una mica fins trobar el primer ràpel. Els més agosarats poden baixar per la corda de nusos, però recordeu que no arriba fins a baix de tot (tram que podem esquivar de pujada).


Una mica més avall hi ha el tram on ha desaparegut la baga amb nusos i on hem de baixar amb molta cura. Podem mig assegurar-nos en un tronc encastat passant-hi la corda, si volem.


Continuem baixant i trobem un altre ressalt molt dret amb una corda amb nusos i una anella per rapelar.


Continuem  avall i trobem els blocs de pedra, amb una corda a l’esquerra, i el ràpel a la dreta.
Passat aquest tram ja podem guardar definitivament la corda.
Seguim baixant passant entre blocs de pedra, a vegades per sota, i arribem a la part baixa del torrent on el llit és torna més ample i pedregós on donem per acabada la baixada del torrent.


Passarem de llarg un camí que surt per l’esquerra, el Camí del Pont, i uns 100 metres més avall a mà dreta trobarem el camí fitat amb marques blanques que ens portarà a la Vinya Nova.

La nostra ruta:0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada