TORRENT DEL TORTUGUER (Castellbell i el Vilar)

Distància recorreguda: 10,74 quilòmetres 
Altitud mín: 126 metres, màx: 267 metres
Desnivell acum. pujant: 470 metres, baixant: 470 metres
Grau de dificultat:          grimpada fàcil-moderada
Temps:  3 hores 50 min. (incloent  totes les parades)
Data:  agost 21, 2016
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Material:  no fa falta cap tipus de material
Tipus d'itinerari:  pujant pel torrent trobarem alguna grapa per superar algun ressalt i també un cable i cadena. Començarem a pujar al Torrent una mica més amunt del seu començament. El tram que ens falta el farem quan tornem on trobarem grapes i cable per superar-ho.

                               
Temps parcials:  
- del polígon industrial El Mas al Torrent del Tortuguer                     12 min.
- pujar pel Torrent del Tortuguer                                                   1h. 5 min.
- del final del Torrent a la desviació de la torre abandonada               45 min.
- de la desviació de la torre a al desviació del pal indicatiu                30 min.
- de la desviació del pal indicatiu a la desviació per agafar el corriol tapat         12 min.
- de la desviació del corriol tapat al Torrent del Tortuguer                  13 min.
- pujar pel Torrent fins on l’hem agafat inicialment                            15 min.
- tornar al polígon industrial deixant el Torrent                                   15 min.

Sortirem del polígon industrial El Mas de Monistrol de Montserrat. Cap al final de tot del polígon i pel costat del riu és on iniciarem la sortida.Passarem pel costat dret de la nau d’Endesa i anirem seguint la línia d’alta tensió.
Passarem pel costat d’una petita barraca en ruïnes i al cap de poc ens ficarem a dins del bosc. Hem trobat com a marques bosses o cintes de plàstic en els arbres. El camí baixa una mica fins arribar al Torrent del Tortuguer on trobem una pedra marcada.Com he comentat abans per aquí trobem el torrent ja començat. Però el tram que ens faltaria per fer el farem de tornada.
En el torrent veiem a la dreta per on vindrem, on hi ha un ressalt amb grapes i un cable.


  Veiem el què pujarem a la tornada  
Nosaltres anem cap a l’esquerra tot pujant pel torrent, seguint la fletxa blanca.Al cap de molt poc passarem per sota d’un túnel que, si fa poc que ha plogut, el podem trobar una mica enfangat.
Una mica més endavant trobem el segon túnel, aquest una mica més rocós.
Seguim pujant. Tot el recorregut és bastant planer però anirem trobant algun petit ressalt.En trobarem un amb un parell de grapes per ajudar a superar-lo.

Continuarem pujant, passarem per sota de la roca que fa una mena de balma i arribarem a una zona més oberta on podrem veure les muntanyes de Montserrat.
Tot seguit un altre ressalt que té un molt petit desplom però que tenim algunes grapes per superar-lo.Una mica més endavant un altre ressalt i ja arribem al final del Torrent on trobem una pista que’l travessa. Aquí donem per acabada la pujada al Torrent del Tortuguer.
  Final equipat del Torrent del Tortuguer  
Per tornar al lloc d’inici agafem aquesta pista cap a la dreta. Passarem pel costat d’unes casetes en ruïnes. Tindrem una bona panoràmica de les muntanyes de Montserrat.
Tot seguit passarem pel costat de la casa de Cal Pi que ens quedarà a l’esquerra, i una mica més endavant pel costat de Cal Guixa que també la deixarem a l’esquerra.


  Cal Pi  
  Cal Guixa  
Continuarem caminant per la pista i arribarem a una torre abandonada on trobem una desviació. Aquí deixem la pista que portàvem i n’agafarem una altra cap a la dreta.
Al cap d’una mica arribem a una finca tancada amb filat i la pista va seguint pel seu costat. Anirem resseguint tota l’estona el filat deixant alguna desviació a l’esquerra.Arribarà un punt on ja veurem el riu Llobregat i els ponts de la carretera i tren que el travessen. Cap allà hem d’anar.Trobarem una altra bifurcació però anirem sempre cap a la dreta.
Començarem a veure els edificis de Castellbell i el Vilar i arribarem a un camí amb una indicació. Anirem cap a la dreta.Arribem a un carrer asfaltat amb una nau industrial. Passarem pel costat mateix de la nau deixant el carrer que baixa. I al final de la nau trobem una pista a la dreta que agafarem que passa pel costat d’una petita caseta.
Ara és el moment on hem d’anar més en compte de no equivocar-nos. Hem de seguir per la pista fins una desviació per agafar un corriol que quasi no es veu. Queda força tapat.


  Per aquí agafem un corriol  
Si veiem que anem pujant per la pista vol dir que ja ens hem passat.
En aquesta desviació hi ha una petita construcció tapada per les canyes.Però podem veure que hi ha un corriol força ben marcat, molt planer, que va entremig del canyar.
Passarem per sota el pont de la C-58 i una mica més endavant per sota dels Ferrocarrils de la Generalitat.
Passat aquest últim pont, després de baixar una mica, trobem el Torrent del Tortuguer.Començarem a pujar per fer el tram que ens faltava per fer. La zona és molt embardissada.
En un punt on potser ens trobem el pas barrat per bardisses podem sortejar-ho per la dreta.
Arribem a uns bassals d’aigua. Un d’ells equipat amb unes grapes i un cable per poder-lo superar. És un tram curt, però pot donar algun problema si no hi estàs acostumat.


Superat aquest tram som en el lloc on hem començat a pujar pel Torrent. Ho sigui que ara ens enfilem cap a l’esquerra deixant el torrent i fem el camí de tornada per arribar on hem deixat el cotxe.

Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:


O també ho podeu fer aquí:
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada