PUIG DE BASSEGODA (Sadernes)

Distància recorreguda: 7,05 quilòmetres 
Altitud mín: 663 metres, màx: 1.373 metres
Desnivell acum. pujant: 778 metres, baixant: 778 metres
Grau de dificultat:     senderisme moderat
Temps:  4 hores 50 min. (incloent  totes les parades)
Data:  gener  13, 2017
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Material:  no fa falta cap tipus de material
Tipus d'itinerari:  senderisme moderat fins arribar al peu del Bassegoda on haurem de grimpar fàcilment ajudats per unes cadenes i grapes que facilitaran la pujada.

     
Temps parcials:  
- de l’aparcament de l’Església de Mare de Déu de les Agulles                 40 min.
- de l’Església al peu del Bassegoda, començament de la grimpada     1h. 45 min.
- de l’inici de la grimpada al Puig del Bassegoda                                        7 min.
- del peu del Bassegoda a l’inici de la baixada del camí de la tartera           2 min.
- baixada fins a trobar la pista                                                                   50 min.
- caminar per la pista fins al Coll de Riu                                                     7 min.
- del Coll de Riu al desviament on deixem la pista                                     10 min.
- del desviament a l’Església de Mare de Déu de les Agulles                     10 min.
- de l’Església a l’aparcament                                                                   20 min.Des de Sadernes agafem una pista, la mateixa que va cap a Sant Aniol i, passat Ca n’Agustí, aparcarem en algun forat que puguem trobar.  Cal remarcar que aquesta pista està restringida al trànsit del 15 de març al 15 de setembre.

  Lloc de sortida  
Una mica més amunt d’aquesta masia trobem un trencall a l’esquerra amb un pal indicatiu amb l’indicació del Puig del Bassegoda. Anem per aquí seguint marques de pintura groga i unes altres de verda i taronja.
Uns metres més endavant agafem un corriol que baixa cap l’esquerra. A part de les marques de pintura en un arbre hi trobem una fita.


Arribarem a un torrent sec que el travessarem per continuar pel camí, ara de pujada, passant per una zona molt humida.

  Travessem el torrent  

Arribem a l’església de la Mare de Déu de les Agulles.
El camí continua per sobre de l’església on hi trobem un pal indicatiu.Arribarem a una bifurcació. Nosaltres hem de seguir rectes seguint les marques de pintura verda i taronja. Deixarem les grogues que vam pel camí de la dreta, com també unes marques blaves. Per aquest camí tornarem.Així doncs, seguim recta. El camí planeja una mica i se’ns obre la vista.


Arribem a un altre trencall on trobem un pal indicatiu. Ara girem a la dreta tot pujant.


El camí es torna pedregós. Hem d’anar seguint les fites si no veiem les marques de pintura.


Passem quasi per la carena i tenim unes bones vistes passant pel Caire de Comadells.Més endavant deixem el pedregam i continuem per un camí per una zona una mica boscosa.


Veiem un cim davant nostre que no pujarem. El vorejarem per la dreta. Arribats al coll les marques de pintura baixen, però nosaltres, sense perdre alçada, anem vorejant aquest cim que ja pertany a la serra del Bassegoda.


Passem per la tartera per on baixarem on trobem unes petites roques característiques, una en forma de punxa.

  Lloc on començarem la baixada  
I una mica més endavant ja trobem unes marques de pintura de color verd que s’enfilen amunt per les roques per una espècie de canal. Per aquí anirem i trobarem de seguida la primera cadena i alguna grapa que ens ajudarà a pujar.Després trobem una altra cadena cap a l’esquerra que puja i una altra que fa un flanqueig a la dreta.
Recomanem fer el que puja, també amb alguna grapa, i arribarem a dalt del Puig del Bassegoda.
Si anem pel flanqueig trobarem una altra cadena que puja a dalt del cim.
Una vegada a dalt del cim gaudirem d’unes molt bones vistes on podrem apreciar el Puigmal, el Canigó, el Cap de Creus, l'Estany de Banyoles...  El Puigsacalm  
  El Canigó  
  El Golf de Roses  
  L'estany de Banyoles  
Tornem pel mateix camí, baixant per les cadenes, i una vegada a baix anem cap a la nostra dreta per anar a buscar la roca puntiaguda on trobem un camí que baixa per la petita tartera.El camí més o menys es va veient però en cas de dubte anem seguint fites.Entrem a dins del bosc. En cas de dubte aneu cap a la dreta. Nosaltres vàrem tenir un dubte i vàrem anar cap a l’esquerra, per una zona més espessa, fins arribar a una pista.
Agafem aquesta pista cap a la dreta tot pujant.


Arribem a una bifurcació de camins. Som al Coll de Riu. Per aquí haguéssim sortit si no ens haguéssim anat cap a l’esquerra on vàrem tenir el dubte.En el coll continuem recta en direcció a Sadernes.
Si seguim la pista arribarem al lloc des d’on hem sortit. Però per no fer tanta pista, uns 10 minuts després del Coll de Riu, en una corba molt tancada cap a l’esquerra, trobem de front un corriol amb marques de pintura blaves i grogues.


Anirem per aquí tot planejant pel mig del bosc i arribarem al camí per on hem pujat.Agafem el camí cap a l’esquerra, de baixada, i arribarem al cap de poc a l’església de la Mare de Déu de les Agulles.

Continuem desfent el camí, tot passant pel torrent i arribant al punt d’inici.Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:

O també ho podeu fer aquí:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada