SALT DELS MURRIS, CASTELL D'HOSTOLES i GORGS DE LES PLANES (Les Planes d'Hostoles)

Distància recorreguda: 8,21 quilòmetres 
Altitud mín: 344 metres, màx: 594 metres
Desnivell acum. pujant: 470 metres, baixant: 470 metres
Grau de dificultat:      senderisme moderat
Temps:  4 hores 50 min. (incloent  totes les parades)
Data:  desembre  31, 2016
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Tipus d'itinerari:  per camins i pistes. Per pujar a dalt del Castell trobarem una petita grimpada
amb una cordeta que es pot evitar agafar.


Temps parcials:  
- de l’aparcament del cementiri al Salt dels Murris                      55 min.
- volta circular al Salt dels Murris                                               20 min.
- del Salt dels Murris al desviament deixant la carretera               10 min.
- del desviament al Castell d’Hostoles                                         55 min.
- del Castell d’Hostoles a la carretera                                            7 min.
- de la carretera al Grog de la Mola                                             13 min.
- del Grog de la Mola a la Resclosa                                             10 min.
- de la Resclosa al Grog Duran                                                    25 min.
- del Grog Duran al Grog La Plana                                                4 min.
- del Gorg La Plana a l’aparcament del cementiri                           8 min.Sortirem de l’aparcament que hi ha en el cementiri de Les Planes d’Hostoles.


  Lloc de sortida  


Aquí tenim dues opcions: una seria agafar la carretera que va cap a Cogolls que com veiem surt una mica passat el cementiri. 


I l’altre, que és la que farem nosaltres, és anar evitar un tram de carretera, tot i que donem una mica més de volta.
Així doncs nosaltres agafarem el camí que surt pel costat esquerra del cementiri on també trobem un pal indicatiu.


Anant per aquest camí arribarem a una pista amb un pal indicatiu, on a l’altre costat, trobem una tanca. Passem aquesta tanca per seguir pel camí.Una mica més endavant arribarem a una altra tanca. 


La tornem a passar i continuem endavant, just al costat de la tanca que limita el terreny de la masia que veiem al davant anomenada el Cos.

  Anem pel costat de la tanca que limita el terreny de la masia  
Continuem endavant i arribem a una pista. Si volem anar directament al castell aniríem cap a l’esquerra. Nosaltres anirem cap a la dreta, baixant, per anar al Salt dels Murris.Passarem pel costat d’un tancat d’animals que deixarem a l’esquerra 
i arribem a la carretera on trobem un pal indicatiu i la casa de Vistalegre. 


Agafem la carretera cap a l’esquerra. Ara haurem de caminar una mica per carretera.
Caminant per la carretera arribarem a un aparcament que queda a la dreta i on cinc metres més endavant hi ha el desviament per anar al Salt dels Murris, indicat amb un pal indicatiu.

  Aparcament  Ens hem de fixar que, poc abans d’arribar a l’aparcament, hem deixat a mà esquerra una pista una mica ampla. Per aquesta pista pujarem al castell.
Primer anem cap al Salt dels Murris tot agafant el camí que baixa i arriba al riu. Passat el pont anem cap a l’esquerra seguint l’indicació del Grog del Molí dels Murris.Al cap d’una mica ja veurem un caminet que baixa per l’esquerra, ben indicat, amb baranes de fusta que baixa fins al Gorg i el Salt del Molí dels Murris.


Per tornar ho podem fer pel mateix camí, o si volem allargar una mica més podem fer una petita circular tot veient més gorgs. Per fer aquesta segona opció, pugem amb una petita grimpada pel camí que hi ha al costat del Salt dels Murris. Una vegada a dalt trobem altres gorgs i el camí que va resseguint el riu.

  Salt dels Murris vist des de dalt  El camí deixa el riu i s’enfila amunt cap a la dreta arribant a una pista. Aquí agafem la pista cap a la dreta i tot baixant arribarem al trencall que va al Gorg i el Salt del Molí dels Murris.
Ara només ens queda desfer el camí fins a la carretera on hi ha l’aparcament que hem vist abans. Reculem una mica més per agafar la pista que que he comentat anteriorment, que ara ens quedarà a la dreta.
Pugem per aquesta pista i arribem a una esplanada. A l’altre costat continua el camí. Costa una mica de veure, però hem d’anar seguint endavant.Arribarem a una pista. 


L’agafem cap a la dreta tot seguint alguna fita, i més endavant trobem marques de pintura blaves.


Arribem a una pista. A l’esquerra veiem que surt un corriol. Anirem per aquí. Trobem un petit cartell de fusta que ens ho indica, tot i que pot semblar que indiqui seguir per la pista. Hem de pujar pel corriol.
Seguim el camí i arribem a un petit coll. Continuem pel camí de l’esquerra que va planejant una mica i arriba a una petita grimpada on trobem una cordeta que ens pot ajudar a pujar.De seguida arribem al castell, el Castell d’Hostoles, d’on podrem gaudir d’unes bones vistes.  St. Feliu de Pallerols  
  Camps de la Plana  
  Bastiments, Gra de Fajol  
  Puigsacalm  

Si ens hi fixem, sota del castell hi ha com un mirador. El camí va cap a allà i baixa cap a la dreta. Hi trobem un pal indicatiu.Baixant pel camí arribem a la carretera.La travessem. El camí continua a l’altra costat de la carretera i baixa fins arribar a una pista.Agafem aquesta pista cap a l’esquerra. Passem per sota uns ponts.


S’ajunta una pista per la dreta i tot seguit, on hi ha uns grans rocs a mà dreta, baixem per un corriol que hi ha a la dreta.


Baixant per aquí arribarem prop del riu el Brugent.Una mica més endavant trobem el Grog de la Mola. El voregem una mica per arribar a peu de gorg.

  Gorg de la Mola  Ens enfilem una mica per continuar amb el camí, que costa potser una mica de veure. Més endavant ja està més definit. Girem a la dreta per tornar a baixar al riu i arribem a la Resclosa.

  La Resclosa  
Sobre la Resclosa podrem trobar el Grog de la Llaura.

  Gorg de la Llaura  
Hem de passar a l’altre costat de la Resclosa on continua el camí. Per fer-ho, continuem una mica més avall pel costat del canal d’aigua i quan trobem la comporta podrem passar a l’altre costat del canal. 


Tornem en direcció a la Resclosa i, seguint el mur del canal, anem a l’altre costat.

  A l'altre costat de la Resclosa  
El camí s’enfila una mica i arribem a uns camps. Els resseguim per l’esquerra molt atents per trobar un corriol que baixa per l’esquerra per retrobar el camí. Hi trobem una fita.Passem per sobre d’un petit grog i al cap de poc arribem a un petit coll emboscat. Aquí hem de buscar el camí que baixa en força, gira cap a la dreta i, una vegada a baix anem cap a l’esquerra on trobem de seguida l’espectacular Gorg del Duran.
El resseguim una mica i continuem baixant pel camí, que va per l’esquerra del riu, per arribar de seguida al Gorg de la Plana.

  Gorg de la Plana vist des de dalt  

Arribem a un salt d’aigua. Un pont passa a l’altre costat per continuar el camí que puja amunt.


Arribem a una pista, que deixem de seguida per continuar per un camí, en línia recta, que passa pels costat dels camps en direcció a unes cases que tenim al davant. 


Quan arribem a les cases, Can Paulí (Molí Paperer) hem de continuar recte per arribar a la carretera.
Però si girem a la dreta i baixem per unes escales, arribarem de nou al riu on trobem una font a la dreta. I si continuem uns metres riu amunt arribarem al Gorg Tifell.

  Font  
  Gorg Tifell  

De Can Paulí seguim recte per fer un gir cap a l’esquerra i arribem a la carretera on trobem el cementiri a l’altre costat per donar per finalitzada la sortida.

Si us voleu descarregar el track ho podeu fer aquí:


O també ho podeu fer aquí:
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada